måndag 9 april 2012

En skräckfylld annan dag påsk!

Min vackra och mest vita duva tog sin tillflykt in genom köksfönstret idag. Som ni ser av fjädrarna på golvet och bloddroppen på foten så förstår ni att något allvarligt måste ha hänt.
 När jag just skulle avsluta städningen, gäster till middag, så hördes plötsligt ett stort dunk mot köksfönstret och efter en halv sek en ännu större duns samt något mörkt som dök ned mellan väggen och snödrivan nedanför fönstret. En fågel tänkte jag direkt och öppnade snabbt fönstret och tittade ut.
Döm om min förvåning när en stor hök kom flaxandes upp, strax under min gapande mun och uppspärrade ögon. Så nära att om inte stolen stått i vägen, hade jag kunnat fånga den med mina händer. Den stora fågeln hade min fina duva i sina klor men av svårigheten att vända vingarna rätt och lyfta från den trånga slagplatsen så tappade den greppet just över kanten på snödrivan. Ja, mitt enorma vrååååål överraskade nog säkerligen också.
Duvan rullade nedför drivan på andra sidan men väl uppe på sina fötter tog den sikte på mig och sprang uppför drivan mot huset och det öppna fönstret. In kom den förskrämda duvan och placerade sig i säkerhet nedanför skafferiet vid mina fötter. Det tog länge innan den lugnat sin snabba andhämtning. Efter ett tag böjde jag mig ned och undersökte den, inga synbara stora skador tack och lov.
 Efter ca 20 minuter spatserade den försiktigt bakom kökssoffan och in i hallen, jag hade öppnat ytterdörren för vädring och det kände den.
En mycket försiktig duva gick steg för steg närmare bron och stod ett bra tag på spaning innan den lyfte sina vingar och flög fågelvägen tillbaka till duvhuset.
Jag tänkte att det kanske var lika så bra att jag inte öppnat köksfönstret när jag skulle vädra. Då hade jag kunnat få både duva och hök rätt in i köket. Det skulle blivit kalabalik i mitt nystädade hus.

2 kommentarer:

  1. Oj vilket drama! Tänk att hon tog flykten in till dig, klok fågeldam :)
    //Iréne <3

    SvaraRadera
  2. Visst var det häftigt (det var en han) och han har en fru duva som ligger på ägg. Hade han omkommit så hade hon slutat ruva.

    SvaraRadera