fredag 16 mars 2012

Lite uppdatering!

Låg aktivitet på bloggen nu för tiden men snart ska jag jobba mera med den.

Lite information är kanske läge att avge till intresserade av rasen:
Två kullar är på gång i Sverige nu och parningarna är gjorda.
Renslingans kennel, Funäsdalen, med Ilse fan´t Suydevelt.
I Tomelilla Skåne, Saga fan´t Suydevelt.
Tallmora kennel ska inte ha någon valpkull förrän till våren 2013.

Våra tre tikar har samlöpt nu i mars och Riesen har då fått åka på semester/kollo hos Carina med familj, i Bjurholm. Dom har en halvbroder till Riesen som nu blir tre år i april. Gissar att drentkillarna har kul tillsammans.

Två rapphöns blev kvar efter förra sommarens flock och dom har fått övervintra i en betesbur för kaniner. Min förhoppning är att dom är ett par och kanske kan få en kull kycklingar under försommaren.

Kaniner har vi gott om (29 just nu) och jag har till och med försökt mig på med beredning av de fina pälsarna, som är synd att kasta vid slakten. För att vara första gången jag bereder skinn så känner jag mig mycket belåten. Naturligtvis finns mycket kvar att lära om detta hantverk men intressant är det. Misslyckas jag med något skinn får det väl bli till apportbock. Kaninpäls är kanske mer aptitligt att greppa än en mås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar