måndag 7 november 2011

Dofter via internet!

Idag var det sannerligen bra att jag som hundägare har humor. När jag rengjorde hos kaninerna var alla fyra hundarna med. Skottkärran styrdes mot ladugården där "dynghyvdan" är. Vi tippar all gödsel in genom en av luckorna där gödseln hamnar i ett separat utrymme. Två av hundarna, Gaia och Mora, slängde sig glatt genom luckan mellan kärret och väggen, rakt nedanför och på gödselhögen!
Inte kunde dom komma upp igen samma väg heller, det var alldeles för högt. Det var bara att stänga luckan, ta med sig de två resterande hundarna samt det tomma kärret ut genom ladugården. Jag visslade och ropade men de två "gödselhundarna" lyste med sin frånvaro. Kärret ställdes på sin plats och så gick jag bakom ladugården och ropade samt visade att det gick faktiskt att krypa fram under dörrarna där.
Jag är väldigt glad åt att det fortfarande är så varmt ute att tjurkalvarna fortfarande går ute. Gödselhögarna består nämligen bara av kaninlortar, spån, samt hö och halm, som tur är.

2 kommentarer:

  1. Det är säkert bra för pälsen på dem ;)

    Jag hade en schäfer på kurs som tagit sig en simtur i en gödselbassäng och sen ropades in av matte som inte hade en aning om vad hunden just gjort. Vovven sprang nöjd in i köket och skakade där av sig... Matten var klar i köket långt in på natten efter allt skurande...

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Hahahaha....ja som sagt, humor om han har hund, underlättar helt klart!!!

    SvaraRadera