tisdag 5 juli 2011

Vem passar för att ha en Drentsche Patrijshond?

Det är inte helt lätt att svara på den frågan men jag ska försöka:

I SKK klassas den som stående fågelhund under kontinentala raser.

Den är användbar i andra sammanhang som tex apportör på land och i vatten.

Eftersök fungerar bra om man inriktar sig på det. Det gäller både för både skadat vilt och personsök beroende och på individ samt intresse för ägaren/föraren.

Vill man åka skidor och ha en draghund får man en god färdkamrat i en drent. Jag som har många hundar färdas med släde på skoterspåren under vintern.

Än så länge finns inte många drentar i utställningsringarna. Ett bra kompendium med kommentarer till rasstandarden är framtagen och domarna som läst på detta vet hur en drent ska/bör se ut. (Kontakta mig om ni vill ha ett ex)

En god portion humor och tålamod kan krävas av en drentägare samt att man gillar att vistas ute med sin hund. Den gillar att vara nära sin förare och simmar otroligt bra.

Pälsvården är inte så omfattande.

Vill ni veta mera så tveka inte att kontakta mig eller andra drentägare. Jag som uppfödare pratar ju för min ras men jag hänvisar gärna till de som skaffat drent för första gång och de ger information om sina erfarenheter om rasen/sin individ.

Passa på nu, två fina hanar finns fortfarande att boka hos Tallmora kennel!

1 kommentar:

  1. Fikk min første Drent i fjor sommer. Må si at det har blitt mye latter og moro å være Drent-eier! Min erfaring er bare positiv, Drent'en er selvstendig og har mange egne meninger, samtidig som den vil fundere over livet og kan drømme seg bort i mange situasjoner!

    Selv trener jeg min Nando med tanke på at han
    en gang kan bli redningshund. Vi har også trent litt agillity, noe som han synes er veldig gøy. Nando er også veldig fin mot andre hunder, ingen problem å slippe han løs sammen med andre hunder. Han er også veldig rolig hjemme. Enten går vi tur, eller vi trener spor, rundering, lydighet, agillity. Uansett, når vi kommer hjem, da vil han kose seg og slappe av. Jo, en Drent kan absolutt anbefales som familiehund, men den må bli stimulert både mentalt og å få løpe løs i skogen. Men det må jo de fleste hunder! :-)

    SvaraRadera