fredag 24 juni 2011

Midsommarafton hos Tallmora kennel

Efterlängtat besök av våra holländska vänner samt Eivor och Carin med drentarna Rinus och Doortje. Dagen passade perfekt för att också bjuda på svensk god hemlagad mat i Abborrtjärns byastuga. Doris hade lyckats som vanligt med sin suveräna kokkonst, snyggt upplagt och fantastiskt gott.Här sitter fr.v Eivor, Jaap och Froukje, de samtalar om valparna och vad vi som uppfödare ska tänka på. Här gäller nu det exteriöra samt rörelser av en 6,5 veckors valp. Dom utvecklas ju naturligtvis ännu men vissa saker kan ett vant öga redan se och tips är välkommet. Jaap och Froukje har ju ca 35 års erfarenhet av rasen och denna kombination blev över deras förväntan. En jämn kull med tydlig "fan´t Suydevelt-linje" var dom eniga om. Dom sa också:

-Be proud, such a litter we would like to have!
Sol bestämde sig för att fira midsommar med farmor så hon kom med bussen fån Umeå lagom till att träffa våra hundvänner från norr och söder.
Imorgon bitti kanske vi fått fler kaninungar också eftersom Ockra (New Zealand red) har börjat boa (plocka hår och inreda mjukt i halmen). Svärtas kaninungar har redan lämnat sitt bo och börjat hoppa omkring. Sol har lovat hjälpa till med kaninerna för nu håller dom på att vara många.

1 kommentar:

  1. Jag har också New Zeeland red kaniner! Ha vilket sammanträffande :)Honan boar för fullt så vi får se vad som händer. Har även skaffat två Tysk Jättescheck.

    Söta valparna är! Har alla fått ett hem?
    Har varit och tittat på cockervalpar idag och man blir minst sagt sugen på valp :)
    Ha det gott!

    SvaraRadera