söndag 29 maj 2011

Valparna har blivit med tänder

Jättekul med tänder verkar den här killen tycka, eller så passade jag på vid en gäspning.Nere har dom inte spruckit fram än, Twix får vara fotomodell för tandvisningen.
Det går även bra att visa övertänderna som tittar fram.

Nog syns det på Lystras juver och hon har dragit sig lite idag att gå in till dom. Snart är både hon och valparna vana men annan mat blir också aktuellt inom kort.

Potatismjöl, som ett litet tips!
Gaia hade fått kåda bakom ena örat och vilken hemsk tova det hann bli på kort tid. Smör smordes in och försiktig kamning till jag fått ut hela tjorvet. Oj vad hon fått småsår på huden av att ha kliat förtvivlat i tovan. Bara två dagar före hade jag ansat håret på öronen så fint, nu gällde det att tänka till. Inte ville jag raka bort allt hår men den trasade och vätskande huden måste ju läka. Då minns jag att jag använt potatismjöl på småsår och det torkar upp bra.

Fram med en tesil och paketet med potatismjöl. Jag kammade lätt och pudrade mjölet så noga som möjligt nära huden 2-3 gånger per dag i tre dagar. Vips så var det läkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar