söndag 10 april 2011

Energi på olika sätt

Ren och klar björksav ger en energikick för kropp och själ.Ett tappverktyg från Kanada använde jag förra året (se bild ovanför) men i år är det borrmaskin och liten tunn slang som gäller. Förr i tiden tappade bönderna björksav som fodertillskott till djuren som ofta fått magert hö innan det började spira grönt på våren. Både jag och hundarna gillar den klara vätskan som smakar lite sött. Den sägs innehålla både vitaminer och mineraler som säkerligen är bättre än energidryck på burk. Min spindellilja förärar köksfönstret med att komma med knopp, snart slår den ut och doftar underbart gott.
Drentarna har haft besök idag, ända från Ö-vik. Trevliga människor som fick stifta bekantskap med vår flock (som skötte sig snyggt vid besöket).

Vi tackar för den goda kladdkakan som var suveränt god till kaffet. PS Ellen vill gärna ha receptet om det går bra.

1 kommentar:

  1. Hej och tack för senast. Det blev ett jättetrevligt besök och vi blev väldigt förtjusta i era hundar. Vi hoppas att Lystra får många valpar så att det räcker till oss också. Kul att ni tyckte om kakan, jag var ju så orolig att den inte skulle vara god. Receptet kommer snart på mailen. Hälsn Lena o Hasse

    SvaraRadera