torsdag 10 mars 2011

Lystra och Rinus i väntans tider

Oj då så snabbt det gick vid andra parningsträffen!
Matte hade köpt goda bullar till kaffet och en vårbukett till Rinus med familj. Med Lystra i kopplet och med blommor, bullpåse, väska, nycklar och telefon i famnen promenerade vi fram till ytterdörren.
Eivor hann bara glänta på dörren så trängde sig Lystra in och jag fick snabbt släppa kopplet för att inte krocka med Eivor.
Vipps så dansade hundarna glatt runt varandra ett par varv och jag hann räcka över buketten innan det bara var att släppa allt för att assistera kärleksparet.
(Rinus är så mycket tyngre och för att dom inte ska göra illa varandra vid kopplingen så vill jag hålla Lystra stilla.)
Rinus verkar en aning trött och Lystra funderar på att få något gott.
Eivor tog fram en stol så jag kunde ha en bekvämare ställning tills hundarna var klara. Personligen tyckte jag att dom kunde valt en svalare plats än framför den vedeldade kaminen som dock sprakade hemtrevligt. Det tog 35 minuter innan akten var avklarad och så blev det äntligen fikadags.
En fantastiskt god smörgåstårta och en god bulle till kaffet efter ett lyckat möte.
Nu är det bara att med spänning vänta på om det blir valpar.
Tack för två trevliga dagar i Vitsand.
Tack syster Lena för att jag fick vara hos dig också.

2 kommentarer:

  1. Lystra och Rinus känner ju varandra och har alltid trivts i varandras sällskap, men att allt skulle gå så geschwint...! Rinus verkar väldigt glad och förnöjd :) Nu är det bara att vänta och se, det BORDE då kunna bli både snygga och arbetsvilliga småttingar. :)

    SvaraRadera
  2. Blir spennende å følge med dere fremover! Håper inderlig at Rinus og Lystra blir foreldre! For noen flotte valper det vil bli! :-)

    SvaraRadera