söndag 6 februari 2011

En slädtur med drentarna, till Stortjärnen

Lördagsmorgonen var lagom kall för att sela på tjejerna för en slädtur efter skoterspåret. Luca som är drygt nio månader får inte dra än så han fick springa lös.Det hade kommit lite nysnö under kvällen men med lite tur kanske någon skoter hade kört efter leden till Stortjärnen. En sådan tur hade vi inte (klockan 06.00) och det blev tyngre än väntat att ta sig dit upp, två timmar tog det. I vanliga fall tar det inte så lång tid men nu hade jag tre hundar att dra och det var första gången så många skulle samsas.

Lystra är duktig och får vara längst fram, Gaia och Mora kopplades bredvid varandra och den studsiga Mora krånglade in sig många gånger i linorna. Med dessa naturliga stopp så tog det tid men alla ska ju lära sig och det är viktigt att hundarna får en känsla av att det är roligt att gå i selen.

Så var vi äntligen vid målet och hundarna fick springa lösa och busa som dom ville medan jag gjorde upp eld. Varm choklad, mackor fanns i fikasäcken samt ett foliepaket med älgfärs och lök som skulle grillas. Lystra tog plats på ett av renskinnen där hon skulle sitta själv. De andra hundarna trängdes med mig medan jag fikade. Hundarna väntade snällt och fick dela på de sista mackorna.Det gick ca en timme fortare att ta sig tillbaka, det är flera utförbackar, och naturligtvis lättare att bromsa än att springa och styra släden. En mycket fin morgon som ökade på muskelmassan i min kropp och fyllde på energi i mitt sinne. Hundarna var trötta när vi äntligen var hemma och dom somnade ganska fort i sina bäddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar