lördag 26 februari 2011

Avel är som ett svårt korsord

Nu är beslutet (nästan) klart om vilken tik och vilken hane som ska användas för nästa kull drentvalpar. Det sista som ska kollas är att inga direkta hinder för parning finns. Utfallet kan ingen sia om men förhoppningen om att det blir en bra kombination finns förståss, annars skulle inte parningen göras.
I Sverige finns äntligen några individer som skulle kunna användas tillsammans. Ägaren till hanhunden har gett sitt samtycke till parning med min tik och det är jag glad över. Denna gång blir det inte en lång bilresa till Holland utan vi håller oss inom landets gränser.
Tiken ifråga har börjat löpa och strax ska det alltså bli en parning som vi hoppas ska bli lyckad.
Inom kort kommer namn och bild på föräldradjuren att publiceras. Välkomna tillbaka till min blogg för vidare information. För er som önskar boka en valp finns en intresseanmälan att fylla i på www.tallmora.se , förstasidan.

2 kommentarer:

 1. Men vad skoj - fast jag dör av nyfikenhet!!!

  KRAM Lena

  SvaraRadera
 2. Vad spännande!

  Själv får jag vänta med valpar, det tycks alltid vara ngt som inte klickar rätt, har till och med ifrågasatt om jag kanske har FÖR höga krav på min avel. Men jag har bestämt mig för att hålla mig till min grundtanke om avel och då får valpar vänta, och den som väntar på ngt gott... :)

  Vi måste försöka ses ngn dag!
  Kramar

  SvaraRadera