söndag 16 januari 2011

Äventyr i vinternatten

Under lördagskvällen bestämde jag mig för att åka ut på ett litet äventyr i vinternatten. Jag packade ryggsäcken med varm choklad, mackor och ett par äpplen. Skoterkälken lastades med lite ved, renskinn och både min och Gaias jervensäckar. Kameran tog jag också med samt en spade.
Borstgräsmyran hade jag tänkt att vår färd skulle gå till. Att invänta gryningen där kanske skulle bjuda på något spännande möte med vinterns djur.
Vi tog skoterleden upp till Stortjärnen och Gaia var så lycklig över att få springa efter det nysladdade spåret. Både räv, järpe och hare hade flitigt använt spåret som naturligtvis håller bättre än att springa i lössnön.
En järpe lyfte förskräckt från sitt natthärbärge i snön vid spåret där jag kom körande. Gaia hade sprungit förbi eftersom hon höll sig före skotern, hon vände tillbaka när jag stannade och strax före den tomma snögropen fastnade hon i ett stramt stånd. På kommando dök hon ned i snön och letade förgäves efter den go´luktande fågeln som tagit tillflykt i ett närliggande träd.
Det både blåste och snöade hela natten medan vi myste vid elden. Gaia snurrade ihop invid mig och det blev varmt och skönt, elden sprakade och ibland ramlade det ned lite snö på oss från den stora granen vi campade under.
Inte såg vi till några fåglar eller andra djur under morgonen, de låg nog och kurade som vi gjorde i det blåsiga vädret. Jag fick nöja mig med att titta på elden och betrakta de formationer som den gjorde. Lågor och rök bildar så fina mönster i natten och eldens värme formar hela tiden snön på nya sätt.
Klockan var nog 09.30 när vi kom hem på söndagsmorgonen och även om vi var lite möra i våra kroppar så hade jag och Gaia några fina timmar tillsammans i vinterskogen en snöig och blåsig januarinatt 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar