fredag 3 december 2010

Snökristaller i Långbäcken

Brrrr, det är lite kyligt både ute och inne, jag hurves då jag springer ut och in med alla hundarna som ska rastas. Det blir inte så långa stunder ute i hundgården när temperaturen håller sig kring -15 grader celsius.
För er som är obekanta med min dialekt kan jag tala om att det går att använda huttra i stället för hurves.....kallt och fruset men solen lyser i alla fall upp en stund på dagen. Det har blivit lite fotat på ett tag och detta är det senaste motivet av den frusna årstiden. Med lite fantasi kanske även ni ser att iskristallerna har bildat samma form som en grankvist och lite barr har ramlat av kvisten och ligger på den blanksvarta isen på Långbäckens vatten.
Det finns så vänliga människor i min närhet och idag vill jag speciellt tacka Snorre och Siri från Norge. Jag bad om hjälp att köpa ett tyg från Jerven för att sy värmetäcken åt hundarna. Så fick jag försändelsen med post igår med avsändare "Hilsen St. Anton". Nu var det nog Stantons husse och matte som skickat det men det värmer i hjärtat när man får höra av Stantons husse:
- Vi var på en tur i skogen idag jag och Anton. Där hade vi ett snakk om tyget och vi var helt enige om att Gaia skulle få dette uten kostnad.
Tack rara människor!
Andra som förgyller mitt liv då och då är det Värmländska paret Sigvard och Siv, ägarna till Lystras ena tikvalp Delfi. Titt och tätt kommer mail som jag läser med stort välbehag och med smilbanden i högläge. Oftast går det inte hålla sig för skratt när husse Sigvard målande beskriver Delfis eskapader både inne och ute.
Jag njuter av både mail- och telefonkontakt!

1 kommentar:

 1. Snö är vackert!!
  Stockholm är klätt i vitt och jag njuuuuter!
  Skönt att höra att dina "valpar" busar och lever gott :)
  Många Kramar
  Irene <3

  SvaraRadera