måndag 27 december 2010

Julhelgen är över och snart är det nytt år

Våra gäster Marije och Rich blev lite överraskade av frukosten på annandagen, speciellt Marije. Lite holländskt på frukostbordet verkade falla henne i smaken.Vi tackar för den fantastiskt goda kakan de hade med sig samt de fina julklapparna vi fick.
Måndag eftermiddag innan mörkret lade jag ut några rävsnaror för vi har några som springer ganska nära huset. Med ca två timmar mellan kollade jag till dom och tredje vändan jag gick så hade en räv fastnat och dragit iväg in i skogen. Det var bara att vända om hem och ta med sig bössa och ficklampa.
Skidorna behövdes inte eftersom snömängden inte är så djup. Dessutom så drar räven inte iväg speciellt långt med en snara och järnrör.
Hemma fick naturligtvis Luca möjlighet att komma ut för att bekanta sig med en nyss skjuten räv. Inga rädslor där inte och när luktandet på räven var avklarat så tog han bakspåret ca 150 meter innan han vände tillbaka till husse och matte igen. Nosen är det inget fel på när det gäller spårning och inte är han mörkrädd heller. Duktig kille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar