måndag 27 september 2010

Sista äljaktsdagen före uppehållet

Oj vilken älgdag för mig i lördags. Först sprang fem älgar över vägen framför bilen, 200 meter från där jag skulle parkera bilen. När jag så började gå mot mitt pass klev den här ståtliga älgtjuren framför mig på ca 40-50 meter. "Ladda vapnet på passet"....ja det gör man ju och så vandrade den vidare till den lycklige Thomas som hade passet bredvid mitt. Thomas och Matts parerar den fina trofén när tjuren vinchas i rätt läge
för vidare transport upp till vägen.
Lavskrikorna lät sig väl smaka av läckerheter som Thomas delat med sig från älgens innanmäte.
Förr gick jägaren hem när de sett lavskrikor i skogen för de betydde otur, för den här skytten gav det honom en 11-taggars älgtjur.

1 kommentar:

  1. Men vännen da! :) Vilken älgjägare du är! ;) Hoppas du har det bra, massor med kramar! Silja

    SvaraRadera