måndag 13 september 2010

Oj då, älgjakt är ju spännande!

Inte trodde jag att jag skulle tycka att det var kul att sitta på pass vid älgjakt men nu har jag ändrat mig. Nja, inte flinar jag hela tiden men att sitta med min far en så vacker dag som första dagen var väldigt trevligt. Gunnar, alias "Pettson" fick skjuta en älgkalv.
Andra dagens morgon satt jag ensam i ett älgtorn, men jag hade besök av diverse småfåglar, en talltita satte sig bara 50 cm ifrån mig. Järparna visslade runt mig och jag "pratade tillbaka" med min järpvissla. När vi avslutade morgonpasset och jag skulle ned från tornet kilade plötsligt en liten ungräv förbi, helt ovetandes om att jag stod rakt ovanför den. Det är livskvalitet att få uppleva sådana saker.
Under em började det regna och jag satt ensam på pass i dis, dimma och regn. Allt blev genomvått och min regnponcho var guld värd. Strax innan vi skulle avsluta får jag meddelande om att en skoveltjur hade satt av mot mitt håll. Bara sekunder efter small ett skott men jag gjorde mig beredd om utifall ....och strax kom den ut från skogskanten ....ut på hygget med bredsidan mot mig i lugnt mjukt trav.
Den blir min, hann jag tänka när jag lyfte bössan och....vad sjutton!? ser inget genom kikarsiktet pga regndroppar på både glasögon och kikarlins.....djävl.... så flyter den in i dimman som en ande.
Åhhhh.....först sådan upphetsning och sedan en sådan besvikelse.....men sjutton så fin den var!

Imorgon är det dags igen och jag ska bara tänka positivt!

1 kommentar:

  1. Å, jag längtar efter att hoppa i jaktkläderna när jag läser!!! Tänk om du fått den! Men så är det ju...
    På morgonen idag har jag varit och tränat med hundarna. Tråcklat på koppel (!) på båda och så gick vi och lyssnade på hur en stor väg låter med alla fordon på = spännande!

    Lycka till på fortsatt jakt ;)

    KRAM

    SvaraRadera