onsdag 1 september 2010

Åh vilken trevlig höst!

Omväxlande väder med sol och regn, det senare får fåglarna att trycka bra.
Alla drentarna får vara ute och söka efter fladdrande vingar och lina är att föredra när dom är ute på sök. Lystra söker lite väl långt när hon börjar sina pass men snart söker hon närmare och jag ser henne mest hela tiden. Mora som är ung håller sig närmare och på bilden nedanför hade hon fått vittring på en orrkull, två blev skjutna vid detta tillfälle.
De minsta drentarna får också träning, här spårar Stanton en orre som släpats några meter i blåbärsriset.
Luca får också spåra och det verkar som han också har näsa för orrar.
Gaia stötte en orrkull där jag fick tillfälle att nedlägga en ung orrtupp. Lystra stötte upp en tjäderhöna som satte sig i trädet bredvid mig och strax hängde den vid min sida.
I ån låg några gräsänder och två fälldes med min 22 hornet, Lystra och Gaia fick apportera var sin and.
Nog kan man lugnt säga att jakten börjat bra för mig i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar