måndag 3 maj 2010

Bäverjakten gav utdelning

En vacker kväll med sol och svag vind. Svårigheten är att hitta ett bra pass så man inte lägger vinden efter bäcken, bävern har bra luktsinne och hörsel. Synen däremot är inte så bra och så är den nyfiken. Det blev en lång väntan utan aktivitet i vattnet och stickningen påbörjades men snart blev det för kallt för fingrarna. Innan jag skulle fika det medhavda kaffet och mackorna så vände vinden och jag fick byta ställe. Det skulle visa sig riktigt lyckat, åtminstone för fotosinnet.
Det började röra sig i vattnet och jag trodde först att det var små bäcköringar som vakade. Jag tog kameran och smög sakta uppför änget en bit. Plötsligt ser jag bävern inta ytläge och komma sakta simmande mot mig. Några foton hinner jag ta innan den bestämmer sig för att dyka och svansen försvinner sist och lämnar ringar på vattnet.
Fantastiska djur som lever i vattnet hela vintern, men vilket "härvelkors" dom kan göra av skogen där dom har sin hydda.
Det var nog stickningen som gav mig sådan tur!

1 kommentar:

  1. Det stod i den lokala tidningen här igår att en bäver irrat sig in i en trädgård i Skövde! Stackarn blev dock hjälpt ner till en bäck av någon som bar den i en hundbur. Men den personen ägde nog inte skog...!

    Ha det gott!
    Lena

    SvaraRadera