tisdag 13 april 2010

Vi klarade det med glans!

Efter mer än två års kämpande nåddes målet,
och det blev en fantastisk informativ presentation av Drentsche Patrijshond på den exteriöra domarkonferensen i Jönköping. Trots många krafter som arbetat mot, fanns också plötsligt människor lite överallt som stöttade mina och Eivors strävanden att få ta emot hjälp av den holländska klubben vid evenemanget. Här sitter Jaap Hoeksema, uppfödare sedan mer än 30 år av rasen och redaktör för holländska klubbens tidning "Onze drent". Sjef fan´t Suydevelt sitter med sin husse och försöker förstå varför han pratar så konstigt.
Jaap övar på sitt tacktal som han ska hålla på svenska språket inför domarna.
Sjefs son Jarak är en kullbror till min Lystra och bredvid ligger Jet fan´t Suydevelt, far Horus van Groevenbeek och som ägs av Joyce Broekman, modern heter Mevrouw som betyder "min fru" på holländska.
En del incidenter har inträffat när Jaap kallat på sin Mevrouw bland folket runt utställningsringarna.
Från vänster Sjef, Jarak, Jaap, Jet, Paul och Bart.
Bart van der Pol är veterinär och sitter i den holländska klubbens avelskommitté samt uppfödare av rasen. Han tog sig tid till att följa med Jaap hela den långa resan till Jönköping. Paul Stanton, presentatören av rasen, är en enastående människa och som visade stort intresse att lära sig om rasen av dessa två kunniga holländska uppfödare och representanter från
"Vereninging van de Drentsche Patrijshond".
Paul Stanton och Torbjörn Skaar tog väl hand om de holländska gästerna under resten av lördagen när jag lämnade dem för att åka norrut och tillbaka hem. Jag tacka ödmjukast för er värdskap!
Jaap och Bart fick även bekanta sig med b.la Västerbottens kennelklubbs ordförande, Aina Lundmark, som enligt uppgift gjort ett gott intryck på herrarna. Glädjande för både mig som bor i länet och Jaap med fru som numera äger en fastighet i Västerbotten.
Sjef fördes av Torbjörn Skaar vid presentationen, Jaap visade Jarak, jag hade min Tallmora Blystras Mora med mig och Bart visade Jet.
Tråkigt nog uteblev två svenska drentarna som kunnat representera hundar från Kennel Gloucester.
Tack alla ni som gjort detta möjligt,
aldrig trodde vi att detta skulle bli verklighet,
men nu nåddes målet
Drentsche Patrijshond är på gång!

3 kommentarer:

 1. Jag är så glad att allt lyckades så pass bra! Grattis kramar från mig. Silja

  SvaraRadera
 2. "dressed for succes" :o)
  Härligt att allt gick bra!
  Kram I

  SvaraRadera
 3. Heja Lisa!
  Jag är imponerad av dig!

  SvaraRadera