onsdag 21 april 2010

Kullen föddes på Moras födelsedag, 20 april.

Så var det äntligen dags och fyra dagar tidigare än beräknat.
Antingen skulle det bli många valpar eller stora, det blev 7 stycken och ganska stora (mellan 378-485 gram). Alla föddes med sina hinnor intakta och naturligtvis var det jobbigast med den förste hanen som vägde mest.Valpningen höll på i 4 timmar och de första fem var hanar. Ellen, min valpningsassistent blev så trött och somnade i sängen med valparna i korgen bredvid. Jag tog Gaia ut på rastning och hon var ganska medtagen men det fanns fler kvar det kändes tydligt.
Ljummen mjölk med druvsocker smakade gott för henne och gav lite extra energitillskott. Efter ca 45 minuter var det dags igen och den första tiken såg "nattens ljus", 388 gram. Andra tiken anlände en dryg timme senare och nu var det tomt i magen förutom de moderkakor Gaia hunnit sätta i sig.
Så var det städning och bortplockning samt renbäddning. Klockan var nog nämare 04.00 innan jag stupade i sängen bredvid "assistenten" som låg utslagen sedan några timmar.
Martin hade tagit sin tillflykt till rummet bredvid för han skulle tidigt upp och jobba. Sova ifred fick han inte för jag ville väcka honom och rapportera varje valp och kön. Någon måste man ju prata med och någon som väntar på valp fick också ett nattsamtal i min iver.

1 kommentar:

  1. Grattis till puppisarna! Och tack för bilderna, dom var jättefina!

    Kram

    SvaraRadera