lördag 3 april 2010

Exteriördomarkonferens i Jönköping!

När jag köpte min första tik av rasen Drentsche Patrijshond hade jag inte ens en tanke på att hamna i detta läge jag befinner mig i just nu.
En kort resume:
-Kennel Tallmora blev mitt kennelnamn efter ansökan år 2007.
-Första kullen föddes i april år 2009 efter en parning i Holland.
-År 2010 är andra kullen på gång hos kennel Tallmora och beräknad valpning i mitten av april, parning gjord i Holland.
-Jag blev tillfrågad och invald som Rasrepresentant i SKF för Drentsche Patrijshond i augusti 2009.
-Medverkat inför exteriördomarkonferensen i april 2010 till att skapa kompendiet, Standard med kommentarer för rasen, tillsammans med Eivor Iversen och med fantastiskt god hjälp från den holländska klubbens entusiaster.
-Uppmärksammat översättnigsbrister i den svenska standarden för rasen, från FCIs engelska standard till den svenska, tillsammans med Eivor Iversen.
-Exteriördomarkonferens den 10 april i Jönköping, där kommer jag att delta (med egna privat medel som det ser ut idag) utan ekonomiskt bidrag från SKF eller vår ej ännu existerande rasklubb.
-Inbjudit holländskt besök av experter på rasen med tre holländska hundar av utmärkt typ till konferensen. (De tackade fantastiskt nog ja, utan ekonomisk ersättning). Dessa holländska hundar kommer att visas för domarna tillsammans med de två utmärkta svenska hundar av rasen som en av konferansens samordnare Yvonne Hansen inbjudit.

Rasbildningen av Drentsche Patrijshond är nu ordentligt på gång i Sverige med två kullar under våren 2010. Konferensen i Jönköping är så otroligt viktigt för rasen framgent i vårt land. Vi behöver en bra grundutbildning för de svenska utställningsdomarna, angående rasens hemlands strävan, när det gäller det exteriöra för Drentsche Patrijshond. (Den jaktliga delen behandlas vid jaktprov.)
Visst är det fantastiskt att dessa holländare och drententusiaster Jaap Hoeksema och Bart van der Pol kommer, utan ersättning, för att delta och svara på frågor om rasens exteriöra till detta evenemang.
Om någon av er läsare skulle vilja skänka ett ekonomiskt bidrag till dessa herrar för resan (eller till mitt deltagande på konferensen) tas det emot med stor tacksamhet.
Kontakta mig då via mail lisa@tallmora.se
En gång en drent alltid en drent!

7 kommentarer:

 1. Tackar ödmjukast för den första donationen, 500 Nkr.

  SvaraRadera
 2. Tack för vänligheten att erbjuda mig husrum Lena! Hör av mig efter helgen/ kram

  SvaraRadera
 3. Fantastiska människor finns, 500 Nkr ytterligare!

  SvaraRadera
 4. Med tacksamhet tar jag emot donationen, från en svensk drentägare, till ett av holländarnas hotellrum.
  Tackar och bockar!

  SvaraRadera
 5. Givmilda Lotta har donerat 775 skr till förmån för drentens sak. Jag skickar en varm tanke och kram till alla som gör detta möjligt. Blir det pengar över så kommer de att gå oavkortat till arbete för rasbildningen i Sverige.
  Bugar och bockar.

  SvaraRadera
 6. Tack Lena för donationen "gott fika" för Holländarna på deras väg hem till södern. Tack också för din gästfrihet båda gångerna jag kom oanmäld....jag kunde inte låta bli för du bodde så nära min morbror och dessutom är ni så trevligt "norrländska".
  Många kramar till dig och din stora familj!

  SvaraRadera