tisdag 2 mars 2010

Standard med kommentarer ger utökade planer.

Vid arbetet med standarden för Drentsche Patrijshond så har planerna om en bok på svenska om rasen tagit fart. Eivor som bistått mig på ett bra sätt med den utökade standarden är också positiv till svensk litteratur i ämnet. Det finns ju inte mycket skrivet på annat än holländska om drenten och därför tänker vi fortsätta samla och översätta material till en bok, eller i alla fall ett häfte. Både nuvarande drentägare, och blivande, samt andra med intresse kanske tycker att det vore bra att kunna läsa om rasen på svenska.
Jag tar gärna emot bilder och kanske någon har något att berätta om bekant-eller ägarskap med drenten så skicka gärna in material till min samling. Boken kommer att beskriva drenten så att människor som läser kan bilda sig en uppfattning om rasen passar dom och vad den går att använda till för aktiviteter även om man inte är jaktintresserad.
En svensk bok om Drentsche Partrijshond är i alla fall planen framöver och min förhoppning är att kunna genomföra detta inom en snar framtid.

4 kommentarer:

 1. Vilken bra idé med en bok på svenska! Vi hjälper gärna med översättningar om du behöver hjälp! Det finns ju lite literatur på tyska om Drentsche Partrijshond. Tyvärr inte alls lika mycket som det finns på holländska.
  Soliga hälsningar från Västmanland!

  SvaraRadera
 2. Heja Lisa!!! Vilken bra idé :)

  SvaraRadera
 3. Och jag köper en direkt ;)

  Lena

  SvaraRadera