onsdag 31 mars 2010

Dottern började tidigt med sin passion!

Snön måste skottas bort för att vi ska komma oss till bagarstugan, Ellen ombesörjde detta på morgonen samt började elda i ugnen för att få den varm. När jag kom hem så gjorde vi en deg till mjukkakor för idag ska det bakas i den gamla bagarstugan igen. Här hjälper Ellen till med stöpen för första gången i sitt liv år 1994. Okej, det var ju inte alls väntat att hon skulle röra degen med benet men hon fick inte tag i sleven och hon tyckte det gick lika bra.
Idag använde hon faktiskt sleven istället och strax ska vi gå upp och baka ut de första kakorna. Mums så gott med smör och vindelrökt skinka!

2 kommentarer:

  1. Men mamma.. nu var det ju ett tag sen så jag minns inte riktigt, varför ställde du egentligen bunken på golvet till att börja med?

    SvaraRadera
  2. Som du vet så är din mamma bara lite drygt 1,5 meter över golvet. Diskbänken blev för hög för att röra den tjocka degen, därav hamnade bunken på golvet, bättre arbetshöjd. Ellen ville ju också titta på och det fungerade riktigt bra till jag skulle hämta mjölpåsen, på diskbänken, för att fylla på mera mjöl. Då passade den lilla på att "hjälpa till" på sitt finurliga sätt.
    Jag minns tydligt att det blev en hel del trixande innan jag fått upp flickan och tagit av henne den hela overallen utan att få deg överallt.
    Fotot kan också komma väl till pass vid hennes studentfirande eftersom hon går Livsmedelsprogrammet!

    SvaraRadera