måndag 1 mars 2010

Dog of the year i Amersfoort

Vid min vistelse i Holland hade jag turen att få följa med till Amersfoort för att se showen, Dog of the year 2009. En kullbror till Lystra var inbjuden, Bart fan´t Suydevelt, samt Floris Phébe van Grovenbeek, far till Tallmoras kull under Blystra fan´t Suydevelt (Lystra). Grupp 7 vanns av en engelsk setter (utan långa hår på öronen!?) men det var med glädje och stolthet jag såg de enda två Drentsche Patrijshonds som fick visa upp sig vid eventet, Dog of the year 2009.
Något annat som jag förundras över är den febrila aktivitet som råder ett par timmar till någon minut innan vissa hundar visas upp. Nu är inte jag så utställningsfixerad och därför har jag kanske en annan syn på detta än de "frälsta". I mitt tycke så räcker det att en hund är ren och naturlig när den visas upp. Döm om min förvåning när jag såg att det borstades, klipptes, sprayades, pudrades mm och störst blev nog mina ögon när en dam plötsligt tog fram en "mascara" för att sminka sin lilla hund kring ögonen!!!! Milde himmel vilket .....hm, ja ja, vi har ju olika syn på saker vi människor. Nog tycker jag hundar ska få vara naturliga hundar utan mascara i alla fall. Min förvåning övergick till ett litet överseende leende på mina läppar och jag är glad över min egen sunda syn på hundar. Ve och fasa om jag hamnar i de "frälstas" tankegång och börjar sminka mina drentar!
En gnutta humor behövs lite då och då när man har att göra med både hundar och hundfolk.

2 kommentarer:

  1. Oj då...så dom "frälsta" utställarna sminkar sina hundar ? I Sverige, Norge och Finland har vi något som kallas Dopinreglementet som säjer att du får inte tillsätta något i pälsen, även en vanlig antibiotikakur för nära inpå en utställning gör att hunden inte får ställas ut.
    Så du behöver inte vara rädd för att hamna bland de "frälsta", det värsta som kan hända är att du kanske står och borstar din hund innan hon ska in i ringen(vilket väl inte alltid kan anses vara så fel). Det kanske handlar mer om att hålla nerverna i styr innan man ska in i ringen med sin hund.

    SvaraRadera
  2. Oi! Mascara til hunden!! Jeg så en gang ei dame som sprayet cooling spray på testiklene til hunden for at de skulle trekke seg opp... Glad jeg har en hund som ikke må fønes og klippes før utstilling...

    SvaraRadera