söndag 17 januari 2010

10-årskalas på Svartberget


I dag fyllde webmasterns dotter 10 år. Dagen till ära hade hon fått bjuda med sig två av sina kompisar på ett besök hos "farmor Tallmora" på Svartberget, där det bjöds på både det ena och det andra i upplevelseväg.
Hundsläden skulle naturligtvis testas, liksom lite skoteråkning. Att köra hundsläde visade sig vara en svårbehärskad konstform och Sol blev den enda av åkarna som lyckades hålla sig på benen hela tiden!

Mellan varven hann tjejerna dessutom äta korv och bröd i grillstugan, spana in ladugården med tjurarna, titta på duvorna i duvslaget och förstås brottas med hundarna och katten. Om det saknas något på Svartberget så är det i alla fall inte djur. Finalen blev varm choklad, glass, strössel och allsång.

När det sen bar av med bilen hemåt mot Umeå igen vid middagstid var det betydligt tystare i baksätet än på resan upp, vilket webmaster och fru tolkar som att dagen varit lika uppskattad som energikrävande.

2 kommentarer:

 1. Grattis igen Sol och välkommen åter med kompisar, även när du inte fyller år. Det var jättekul att träffa dina vänner och ni var tuffa brudar som vågade prova köra med släde och hundar helt själva./ Många kramar från farmor

  SvaraRadera
 2. Vilket toppensätt att fira sin födelsedag på!..bye the way..jag fyller år i oktober ;o)

  Förstår att tjejerna somnade ovaggade, trötta men glada och nöjda!

  Grattis till Sol!

  **Irene**

  SvaraRadera