fredag 18 december 2009

Jerven Fjellduk i -27 C

Nog var jag lite skeptisk till att kunna hålla värmen i den nyinköpta Jerven Fjällduken, men med ett liggunderlag inuti och en filt fungerade det alldeles utmärkt i en timme. Onsdag kväll var det -20 C och det gick bra och likaså torsdagskvällen när temperaturen sjunkit till -27 C.


Mora skulle också introduceras med Fjellduken men hon var en aning fundersam om vad som skulle hända när matte krupit ned, mössan var det första hon kom på att kunna busa med.

När hon väl kom in i säcken verkade det som hon skulle kunna tänka sig att ligga där.

Nja, någon vilsam timme blev det inte för Mora kunde inte riktigt slappna av inne i säcken. Kylan gjorde så det knäppte och small riktigt högt i skogen från träden. Lappskorna var också något som skulle undersökas och så prasslade det i säcken när man rörde sig. Men det är bäst vi tränar för snart anländer släden och då ska vi ut i skogen och övernatta, förhoppningsvis inte i -27 C.

6 kommentarer:

 1. Nu får ju du berätta för en oinvigd, när/var/hur ska du använda detta dära?
  Jag skulle få panikslag att vara instängd i "denna dära"fjällduken, klaustrofobiiiii!haha

  Kram I

  SvaraRadera
 2. Instämmer i Irenes fråga för jag har inte heller riktigt förstått att man kan lägga sig sådär frivilligt... Men det är tydligen en norsk uppfinning och det kan ju förklara en del ;) Eller?!

  Lena :)

  SvaraRadera
 3. Antar att det är en "säkerhetsgrej" men jag håller med tidigare inlägg....tror inte att jag skulle investera i nån...tänker mej den ruggiga tanken att försöka klämma ihop mej med Rinus i en sån där :))))) Vad skulle folk tro när det kommer en kamoflagefärgad säck hoppande/rullande genom skogen.....

  Kram Eivor

  SvaraRadera
 4. Men snälla rara "pantertanter" vart har ert barnasinne dragit iväg!? Det är ju kul att ligga inne i säcken och det är alldeles mörkt ute (och inne i säcken). När man så öppnar blixtlåset och ligger där i snön och ser den stjärnklara himmelen så klappar hjärtat av livslust. Att hunden som rusat ut kommer sladdande tillbaka och hoppar och studsar på en så snön yr, det får i alla fall mig att skratta.
  Såja, ut med er och bygg kojor, busa i snön och klättra i träden. Det är Livslust av hög grad!

  SvaraRadera
 5. Du ska få låna Rinus så kan ni klämma ihop er i säcken....då ska vi se sen hur mycket LIV det är kvar i dej !!!

  SvaraRadera
 6. Tanter ska stanna hemma med sina sidenlakan! Vi som vistas långa stunder i vildmarken både höst och vinter, så är denna "norska" produkt vår bästa vän.Den håller oss varma den kalla natten, ja den till och med räddar våra liv ibland!

  SvaraRadera