torsdag 31 december 2009

De sista vackra dagarna!

Nu är det inte många timmar kvar av år 2009. Kylan biter sig fast och snön vräker ned, massor av pudersnö som hundar och folk tumlar om i. Skorstensröken bolmar från hus och stugor när vedpannorna fylls till bredden för att hålla värmen inne i husen. Sista middagen för året blev pepparstekt älgfilé, gräddig kantarellsås, fyllda ägghalvor, gravad lax och koktpotatis samt morötter. En fantastiskt god middag om jag får tycka själv...nåja både make och barn var mer än nöjda.
Jag önskar alla läsare ett Gott nytt år och hoppas att ni återkommer till bloggen år 2010.

5 kommentarer:

 1. Klart man återkommer hit!! Här blev det hummersoppa till förrätt följt av oxfile och sen kanelstekt färsk ananans och mjölkfri glass - inte alls dumt heller! Gott Nytt År på er alla!!

  SvaraRadera
 2. En del dom får ju lov att jobba förståss, men jag har lilla Doortje med mej som hjälpreda här ute på Strömören. Mat...ja vi fick oss rådjursstek med mandelpotatis och murkelsås innan vi stack iväg.
  Nu ser vi fram emot ett 2010 med flera fina drent-kullar.

  SvaraRadera
 3. were ever you go... :o)
  Med en tråkig bacill i kroppen jobbade jag på nyårsafton men hann med firande hemma hos Lotta. Vi inmundigad bla hummer, anka!
  Stockholm är vintervitt,det är kallt och soligt, precis som det ska vara!

  Önskar dig ett nytt spännande år!
  **Irene**

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga matkombinationer efter julematen.
  Mitt i natten, strax innan 12-slaget, tog min man och jag en promenad med hundarna. Vi hade inte mera än hunnit ut så brakade nyårssmällandet igång i Vindeln med byar runt omkring. Molnen och snön dämpade ljudet men omgivningarna lystes upp och dova smällar hördes runt omkring. Hundarna sprang så ssnön yrde och ingen av dom verkade bry sig om ljuden, de hade allt för mycket att göra med tumlandet i snön och jaga fatt på varandra.
  Väl hemma gjorde jag i ordning min Jervenduk med liggunderlag och sovsäck samt kudde. Gaia fick följa med ut och så blev det en utesäng i snön där vi kurade ihop och somnade.
  En annorlunda nyårsnatt!!!

  SvaraRadera
 5. Gott nytt år till er också! Hanen du har bestämd ser riktig vacker ut! Det blir säkert många snygga valpar :-)
  Flyttstressen har lagt sig och vardagen börjar igen. Vad man kan längta efter den!

  Hälsningar från Västmanland!

  SvaraRadera