lördag 21 november 2009

Många har fått upp ögonen

Jag längtar efter mys med valpar igen!Oj, oj, oj så många som hittat igen rasen Drentsche Patrijshond, "Drent".
Listan på valpintressenter ökar för varje dag och nu tror jag att inte alla kan få valp från Gaias planerade kull till våren.
Oj, oj, oj tänker jag och förstår att det kommer att bli mycket svårt för mig att välja ut vilka som ska få köpa valp från Gaias kull. (Fyra har redan förtur om Gaia får valpar och det blir rätt kön.)
Ja, ja, ja säger jag när jag hör att det planeras en parning till i Piteå med Doortje fan´t Suydevelt. Hon kommer att löpa en eller två månader före Gaia och de som verkligt gärna önskar en valp till våren behöver nog teckna upp sig även på den listan.
Naturen har ju sitt eget flöde och det blir inte alltid som vi uppfödare eller valpspekulanter önskar. Ibland misslyckas en parning av någon anledning eller så blir könsfördelningen inte lika med det efterfrågade.
Ja, ja, ja på så vis är det mycket lyckat att det blir en parning till så kanske fler får sin efterlängtade Drentvalp till våren/sommaren.

2 kommentarer:

 1. Agneta Gunnarsson22 november 2009 19:38

  Hej Lisa,

  Vad roligt att höra! Men det är väl inte konstigt, det är en underbar ras :-)
  Vi funderar på att skaffa visitkort till Casper, det är verkligen inte många som har hört talas om rasen och dessutom när man ger sig på att uttala namnet som det ska så är de flesta helt lost.
  På hunddagiset står nu rasnamnet på deras whiteboard direkt när man kommer in: "Caspers Ras: Drentsche Patrijshond", det är så många som frågar!
  Kul va?
  Få hundar är så soliga och glada hela tiden! Annie är så stolt och nöjd över Casper när hon är där på sin pryoplats!
  Jag lovar att bli bättre på att blogga :-)

  Murriga höstmyshälsningar från
  hela familjen Gunnarsson

  SvaraRadera
 2. Vilken kul idé! Visitkort till Casper, helt underbart med sådana påhitt. Ja, visst är det roligt att folk hittar igen rasen och ni valpköpare gör fin reklam ska ni veta.
  Vad bra att Annie trivs på sin PRAO och får vara med Casper och se hur han fungerar med andra hundar. Blogga gärna mera, det blir jag inte direkt ledsen över ;-).

  SvaraRadera