lördag 17 oktober 2009

VBKKs inofficiella hundutställning

Vilken härlig upplevelse det var att få bevista VBKKs utställning i Vindeln med tre av Lystras valpar i ringen. Alla tre fick HP och det värmer i hjärtat. De ställdes i valpklass 1 som är valpar mellan 4-6 månader. Alla som får HP vid den enskilda bedömningen (hederspris lila rosett) går vidare i konkurrens inom rasen och klassen.
Hanarna ställdes mot varandra och Carinas Max erhöll HP 1 och Dare (Sebastians Malte) HP 2.
Mora som enda tik ställdes mot den vinnande hanen och hon blev tilldelad BIR (Bäst I Ras) Max erhöll därmed BIM (Bäst I Motsatt kön). Alla hundar med BIR tävlar i sin grupp om BIG (Bäst I Gruppen). Mora fick även detta pris och gick så vidare till Best In Show. Där deltar alla BIG-valpar mellan 4-6 månader. Hon hamnade på en hedervärd reservplats BIS R (5:e plats).
Dagen bjöd på mycket glädje och hoppande drentar. Kul att ni kunde delta, Carina med Max och Sebastian samt Anna med Malte.
Utställningen var välordnad och trevlig!
Mitt barnbarn Sol undrade:
-Farmor, varför heter det ring när det egentligen är en fyrkant?
Vi skickar väl frågan vidare till "publiken".

1 kommentar:

  1. Vilken klok flicka! Vaken. Jag tror att det heter ring för att man mestadels går/springer i en cirkel. Ett annat kul ord för såna som håller på med utställning är "vänstervarvare". Och det talar ju för sig själv. Man går i vänster varv. Nu var det ngn som trodde att det var en kvarleva från ngn militär grej, men det tror inte jag. Jägaren har ofta bössan i höger näve och jycken på vänster sida. Och ska hunden synas bra för domaren är det mest lämpligt att visa hunden i sin helhet. Alltså vänster varv. Kram Lotta

    SvaraRadera