torsdag 8 oktober 2009

Jakt med 22 Hornet

Stugan skulle tömmas på alla matvaror och när jag skulle dit kunde jag ju lika gärna jaga en stund. Nu vid lövfallet är ju viltet mycket svårare att komma nära så det blev fågelstudsaren som vapen idag. Martin har köpt mig ett nytt kikarsikte och skjutit in det åt mig. Snällt, visst! Första svängen gick jag med Mora och hon stötte upp två järpar. Den ena satte sig ca 50 meter från oss i en tall och det blev ett perfekt tillfälle att se hur "kompatibla" bössa och skytt var. Lite häftig amunition för en järpe men den skulle inte flyga långt om jag träffade och Mora skulle få söka och apportera. Givetvis blev det en fin träff och ett bra sök med apportering, hon fick bära den ända till bilen och var mycket stolt.
Efter alla matvaror var samlade i kassar och instoppade i bilen så körde vi till Sävarån. Hundarna fick stanna i bilen medan jag gick efter ån för att se om det fanns några änder där. Snart fick jag syn på en gräsandhanne som satt och värmde sig i kvällssolen på andra sidan. Jag smög så tyst jag kunde och tog sikte. Bra att den satt vid stranden för nu är vattnet alldeles för kallt att skicka ut hundarna i. Ett skott och den stannade på samma plats vid stenarna och vassen! Det var bara att gå hela vägen tillbaka och hämta Lystra och gå upp på andra sidan ån för att hämta anden. Lystra bar den till bilen och nu hade det blivit lite för mörkt att få ett bra foto. Som ni ser har vi lite snö här och där, mest är det barmark än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar