Värre gick det för en järpe igår då den flugit rakt in i en nybyggd inglasad altan. Martin hittade fågeln liggande helt död och varm, det var bara att tacka och bocka för den godbiten. Järpe är nämligen en av de godaste fåglar jag smakat. Många håller nog med mig av de som haft möjlighet att prova delikatessen.
Recept på en förrätt för två personer:
Skär ut bröstbitarna av en järpe och stek dem i smör och salta lite.
Bryn kantareller i samma stekpanna med salt och peppar efter tycke.
Rosta två brödskivor av valfritt bröd.
Skär tunna skivor av bröstbitarna och fördela kött och kantareller på brödet.
Färska eller frusna tinade lingon som garnering och smakbrytare.
Mmmmmm...
Tur för pippin att det var du och inte Günter som fick "vårda" den ;o) Kan det vara en rödhake?
SvaraRaderaMed nya altanen behöver ni inte bössan längre!
Tack Irene, jo det är nog en rödhake och en unge från andra kullen. Letar man så hittar man information på nätet, arten får iregel två kullar per år.
SvaraRaderaNu blir det kanske byggboom på inglasade altaner, bara sitta i värmen och vänta på att godbitarna ska dimpa ner.
Rödhakar är en favvofågel (dock inte mycket mat på en sån Lisa ;o) Ska erkänna att min erfarenhet av att äta fågel är mycket begränsad..du vet...kyckling, kalkon...jo just ja, en otäck upplevelse av ripa en gång haha
SvaraRaderaKram I