torsdag 29 oktober 2009

Fokdag i Barneveld

Vi lämnade Svartberget och den lilla snön som kommit för vår färd till Drenthe i Nederländerna. Fokdag (uppfödardag) som ordnas två gånger om år av den Holländska drenteklubben hölls i Barneveld. Det var spännande att komma in i hallen och se alla hundar som samlats för bedömning. Föräldradjur visades tillsammans med valpar som hunnit bli ca två år. Kennel fan´t Suydevelt hade många hundar med från sin uppfödning och många händer behövdes för att hålla alla hundar på rätt plats.
Gaia skötte sig bra och såg med stora ögon på alla hundar runtomkring. Det var mycket trevligt att träffa alla och prata om rasen och vilka fördelar och nackdelar som man skulle titta på. Olika kennlar hade sina platser och visst såg man skillnad på de olika linjerna.Jag fick tillfälle att träffa många uppfödare och hundägare. Visst blev det lite virrigt i huvudet av allt och alla. Kameran som var med blev inte utnyttjad så mycket som jag hade tänkt men kanske jag kan ta mig ned någon fler gång.
Gaia blev bedömd som Excelent och med både HD- och AD-fri samt UA på ögon så fortsätter sökandet efter lämplig hane för parning till våren. De var tre av sex syskon av Fred och Piens kull som deltog.
We send big hugs to Jaap and Froukje Hoeksema with family. They took so good care and showed us such a great hospitality. We all had big smiles on our faces when we left for Sweden.

1 kommentar:

  1. Excellent! ;P Nu väntar vi med spänning på att få veta mer om Gaias kommande valpkull. Bra att du har kullar i jämna mellanrum så jag har någonting att mysa med iaf... :) Kram på er. Silja

    SvaraRadera