tisdag 1 september 2009

Trondheim Hundefestival


På väg till Trondheim Hundefestival i Stören stannade vi till för en fika och jag passade på att fota några vitkindade gäss som också stannat till inför sin färd till sitt vinterviste.

Prognosen hade lovat fint väder på lördagen och det visade sig stämma. Eivor hade med sig sitt tält som gav skydd både för vind och sol. Hundarna Rinus och Lystra vilade betydligt bättre än vanligt i tältet men jag var mycket nervös inför att gå in i ringen. Rinus var först ut på plan och fick första pris liksom Lystra när det var hennes tur. Det korta framträdandet tillsammans resulterade i Rinus BIR och Lystra BIM. Hon fick ju också ett litet cert som jag önskat. Efter att ha väntat hela dagen placerades Rinus som etta i gruppen. Grattis till det!
Det gjorde absolut inget att vi fick vänta hela dagen eftersom Lystras tikvalp Lysti var där med sin matte Marit från Röros. Det var så trevligt att träffa de båda samt väninnan med sin Perro som också fick sitt första cert. Grattis Perro! Lysti var en härlig valp och hon verkade komma mycket bra överens med sin matte. Jag önskar dom god fortsättning som team.
Söndagen började med lika fint väder och vi fick gå in i ringen betydligt tidigare än väntat pga domarändring och raser flyttats till annan ring. Om jag var nervös under lördagen så var det inget mot den här dagen, ett cert till och hon skulle bli Norsk Champion.
Båda hundarna fick sina förstapris och i konkurrensen mellan de båda blev rollerna ombytta. Lystra tilldelades BIR och Rinus BIM.
Jag bestämde snabbt att inte stanna till grupplacering för nu hade Lystra det som behövdes. Ett stort cert från Kongsvinger och två småcert från Stören, Trondheim Hundefestival, det blir ett Norskt Championat till Blystra fan´t Suydevelt.
Tack till dig Eivor som övertalat mig att anmäla Lystra till utställningarna!

2 kommentarer:

  1. JÄTTEGRATTIS!!
    Väl värt resan kan jag tänka mig?!!

    SvaraRadera
  2. Tack för det Jenny! Ja, det är ju några mil (ca 70) och två utställningar samma helg, ja då åker man om man blir erbjuden att åka med.

    SvaraRadera