tisdag 29 september 2009

Ojdå, snö den 28 september!

När jag tittade ut genom fönstret hade det plötsligt börjat snöa!Dagen bjöd på nordliga vindar och det var grått på himlen. Inte konstigt att snön började dala ned. Det kom enormt stora snöflingor sådana som man bara ser ibland och som vi brukar kalla "lapphandskar". Nog var det i tidigaste laget men det smög sig fram en härlig känsla när flingorna dalade ned på marken. Snart kan jag ta fram skidorna och selarna för att ge mig ut efter skoterspåren med hundarna. Men vid närmare eftertanke så dröjer det nog flera månader än innan det går.
Jag släppte ut hundarna och de stora som var van vid snö gjorde inte så stora ögon. Mora däremot bromsade redan på bron. Hon ställde sig och tittade på mig, hon undrade nog vad som flög omkring i luften. Hon märkte att det inte var någon fara, kastade sig ut och försökte nosa på flingorna som genast smälte på marken eller där de landade.
Lika snabbt som snön börjat falla så slutade det. Det var bara att gå in igen och fortsätta med syltkokning, saftning och inläggning av trattkantareller. Kanelstång, kryddnejlikor och färskriven ingefära doftar gott i lagen till kantarellerna och så snöar det.
Snart är det jul!

2 kommentarer:

 1. Tack för gratulationerna!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Kan man göra annat än gratulera till små nykomlingar här i världen!? Tänk att små under kan bli till och komma hit och glädja så mycket som de små barn som de är. Bara komma och finnas till, skapa så mycket värme i våra föräldrahjärtan.
  Nu är min tid över för att vara i en sådan skapande process men mina fem redan producerade ger mig sådan livsglädje. Sen kommer barnbarnen och så valpar på tredje plats.
  Mys och må gott!

  SvaraRadera