torsdag 24 september 2009

Nu letar vi hane åt Gaia

Vilken hane passar Gaia fan´t Suydevelt? Nu letar vi efter en passande hane till Gaias första kull som vi planerar till våren. Igår började hon sitt löp för i höst och om 6-7 månader är det dags för nästa löp och parning. Dräktigheten beräknas till ca 9 veckor och vid 8 veckors ålder tidigast är valparna leveransklara. Ja, om det blir en dräktighet och allt går som vi vill. Det blir ju inte alltid så men vi hoppas att allt kommer att gå bra.
Gaia tycker mycket om att apportera både på land och i vatten. Hon håller tät kontakt i skogen och är mycket lyhörd för vad vi vill.
I veckan är hon med husse i Idre för att jaga, hoppas att hon gör bra ifrån sig för Jaap Hoeksema (kennel fan´t Suydevelt) är med på jakten. Det passar ju utmärkt att han får se henne nu vid två års ålder för Jaap, Froukje och Esther har lovat hjälpa oss att välja ut lämplig hane.

På detta foto simmar Gaia långt ut för att hämta måsen (som Mora vägrade hämta vid tre månaders ålder). Innan jag hann byta hund hade den blåst så långt ut att jag inte trodde Gaia skulle klara det. Men, inga tveksamheter från hennes sida, bara ut och simma för att hämta hem det matte bestämt.

2 kommentarer:

  1. Lycka till med letandet. Det blir roligt att följa denna kull också! Hade bra*

    SvaraRadera
  2. Lyckat till! Endast den rätte och bästa är gott nog till lilldamen! <3
    Kram I

    SvaraRadera