måndag 14 september 2009

Malte (Dare) på besök

När hösten kommer sprider sig jägarna över landet och ibland behöver någon hund lämnas bort för några dagar. Givetvis så fick Malte vara hos oss när Anna och Sebastian åkte med Zigge till Borgafjäll över helgen.
Vår fodervalp verkar arta sig till en mycket trevlig drenthane. Här ligger dom i gräset de två syskonen, Mora till höger och Dare till vänster. De kallar honom för Malte och det lyssnar han fint till. Ja, inte ligger dom bara och gosar i solen utan det blir full fart när gräsmattans öppna vidder visar sig och andan faller på. Två snart fem månader gamla valpar kan ha mycket kul tillsammans innan de faller i djup sömn i sina bäddar för att vila sig starka till nästa omgång.
Mjölktänderna håller på att trilla ur en efter en och den vita pälsen färgas röd från sårskorporna under deras lek och bitande i varandras tassar, ben och halsar. Hörntänderna uppe sitter fast riktigt hårt och det gäller att hjälpa till att lösgöra dom så inget bettfel uppstår i onödan. Kan man vicka lös dom behöver man inte heller betala för att veterinären ska dra ut mjölktänder som ej lossnar. Malte tappade tre tänder medan han var hos oss och Mora tappade fyra, ja det var de vi hittade i alla fall. Snart har dom munnen full med tänder i rätt storlek för att apportera med ett fast grepp.
Sebastian och Anna ni gör ett fint jobb med Malte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar