onsdag 9 september 2009

Jakthelg med trevligt sällskap

Helgen innan älgjakten startade här i Västerbotten fick vi besök av våra vänner från Luleå, Ingrid och Morten med sina bretons Era och Cess. Många timmars vandrande i skogen med hundar resulterade inte i många fågelkontakter tyvärr. Vi åt och drack däremot gott i goda jaktvänners sällskap. Vi tackar för en trevlig helg och välkomna åter ska ni vara! Stortuppen som visade sig för våra gäster, strax utom hagelhåll, kanske lockar dom tillbaka.
Martin hade i alla fall turen att få skjuta två gräsänder, en under vår tur utmed sjön och den fick Gaia apportera in. Tur man har hund annars så skulle någon av oss fått vada ut och blöta ned sig.
Den andra anden mötte sitt öde vid stugan där en flock kom simmande under eftermiddagen för födosök. Nu hade jag ett ärende hemöver så både stora hundar och kamera befann sig i bilen. Martin lämnade Mora i stugan och smög iväg för att få ett fint skott på någon av dem.
Naturligtvis resulterade det i en and till för dagen. Han hämtade Mora från stugan och visade var hon skulle simma ut i vassen, snart hade hon fått vittring och levererade anden till sin husse. Om två veckor blir hon fem månader och ni kan tro att vi är lite stolta över denna unga tikvalp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar