fredag 28 augusti 2009

Första fågeljaktsdagarna

En ung orrtupp föll offer för Lystras näsa och min Beretta. Egentligen var vi ute efter att skjuta gräsänder men de dök aldrig upp och när vi skulle till bilen hittade Lystra orkullen som skulle hitta natthärbärge. Det blev ett långt eftersök pga att den lade ut sina vingar och seglade över Sävarån. Vi fick söka både uppströms och nedströms på båda sidor. Jag var tvungen att hämta Gaia och Mora från stugan så de fick vara behjälpliga. Det blev så mörkt att pannlampan kom till användning i den gropiga och steniga terrängen vid ån. När jag nästan gett upp hoppet om att hitta den så kom Gaia bärande på godbiten. Lystra fick naturligtvis söka den utkastade varma fågeln som tröst. Det var ju dock hennes förtjänst att den flög upp. Så ser Blystra fan´t Suydevelt ut drygt fyra månader efter valpningen.
Visst vore det önskvärt med längre fana på svansen och bak på låren men det som kommer är päls av god kvalité
I helgen styr vi färden mot Norge och Stören för två utställningar, lördag och söndag. Vi hoppas naturligtvis på domare som uppskattar henne både exteriört och mentalt.
God jakt för er andra i helgen eller med era andra planer, alla jagar ju inte.
Inte att förglömma så gjorde Gaia två fina arbeten med järpe vilka hon också apporterade till mig. Mora har fått apportera dom också för att känna både smak konsistens och lukt.

1 kommentar: