onsdag 19 augusti 2009

Besök av Eivor och Doortje

Äntligen blev det besök av Eivor och Doortje för lite apportträning på land och i vatten.
Motivationen stärks ju för både mig och hundarna när vi får hjälp av andra intresserade. Taadaaa.... en lagom tinad kanin plockades fram från bilen av Eivor. Lystra blev mycket motiverad och apporterade den villigt från skogen. Givetvis fick de andra hundarna ochså apportera godbiten. Vinden blåste hårt från norr och vågorna gick aningen högt på sjön. Solen värmde tack och lov, det var bara några ulliga sommarmoln på himlen. Trots den höga sjön gjorde vi en fin apportträning med utkastad mås i vattnet. Vi turades om att ro ut och kasta måsarna utanför vassen så hundarna måste simma igenom för att se fåglarna som skulle apporteras. Alla tre (Doortje, Lystra och Gaia) klarade att hämta och leverera sina två måsar till sin egen matte som stod på strandkanten och väntade.
Utemellan blev det lite lek och bus i vattnet och på land. De fyra tjejerna drent hade en fin dag tillsammans och jag och Eivor hann snacka lite hund, äta och dricka kaffe.
Tack för hjälpen Eivor!
Mora skulle också apportera en mås men den kastades inte lika långt ut som till de stora tjejerna. Greppet blev inte det bästa och det var inte lätt att få ett bättre för vattnet höll inte emot så bra. Till slut kom hon stolt upp på stranden med måsen i ett fast grepp.
Hon är så go´ min lilla Mora!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar