söndag 28 juni 2009

Visst önskade vi sommarvärme!?

Men någon måtta får det väl vara på värmen
29 grader celsius i skuggan kan vara aningen för varmt. Smågrisarna som bor i sommarladugården är inte rosa längre utan illröda av solen. Trots att de har skugga hela dagen av träden så bränner strålarna deras skinn. Vi får nog lättstekt fläsk innan de går till slakt om vädret fortsätter så här.
Gaia vet i alla fall vad som passar bäst
vid sådana tillfällen, finns en damm med vatten så kliver man helt enkelt i. Vad gör väl det om några av mattes blomster tippar lite hit och dit, de ska ju ändå vissna till hösten. Nu är det bara Mora och Dare kvar av kullen
och imorgon åker Dare iväg norrut till Luleå. Sebastian som ska vara fodervärd kommer och hämtar honom på em eller kvällen. Det blir lite annorlunda för oss här hemma eftersom de två valparna har lekt väldigt bra tillsammans.
Dare får en Gordonsetter vid namn Zigge till kompis. Han kommer kanske att vistas hos oss ibland när Sebastian och Anna inte kan ha Dare med, tex till Vasa i Finland där Anna kommer ifrån. Rabiesvaccinering behövs för att resa fram och tillbaka, det tar ju lite tid med den vaccineringen.
Vi tycker det ska bli mycket spännande att höra vilka skillnader Sebastian ser på en Gordonsetter och en Drentsche Patrijshond, både vad gäller mentalitet och dresserbarhet.

3 kommentarer:

 1. Hej på er!

  Jag lider med er i värmen, själv tycer jag att vi har olidligt varmt men norr över verkar det vara ännu varmare...?! Jösses...

  Min gamla Fanny går mellan sol och skugga om vart annat. Hon gillar ju att sola men det är inte många minuter hon står ut innan skugga uppsökes igen.

  Hoppas du får goda rapporter om valparnas nya hem runt om!

  Ha det gott!

  "Tjockis-Lena"

  SvaraRadera
 2. Agneta Gunnarsson29 juni 2009 kl. 13:54

  Ja det är härligt att se att vissa (d.v.s. Gaia) fokuserar på väsentligheterna :-)

  Vad ska man inte göra om man har fyra tassar och en päls?

  Casper har provat och var ner med tassar ända upp till magen första gången i det svala vattnet i "Sågan", vår närmaste badsjö.

  En annan sak man kan göra med gott resultat är att flak-britsa i skuggan och fläkten av sjöbris, vilket verkar vara dagens huvudaktivitet för vissa (d.v.s. Casper)
  :-)

  SvaraRadera
 3. Sniff sniff...smells like bacon?...... ;o)
  Nog tog vi väl i med vår önskan om sol och värme? Hoppas nu att det finns fint väder kvar tills jag börjar min semester nästa vecka!
  Gaia hon är klok hon, en blomma mer eller mindre spelar ingen roll när man håller på att koka över! :o)
  Hoppas att valpköparna fotar flitigt så vi får följa hela gänget!

  SvaraRadera