tisdag 16 juni 2009

Valpavlämning = kaffe och sånt´.

Kaffebryggaren gick varm och Ellen hade bakat bullar och blåbärspaj. Alla förberedelser var gjorda och under lördagen väntade vi den första besökaren som skulle hämta sin valp. Sandra var först och kom med sin väninna från Gävletrakten. De hade åkt många timmar och stannade över en natt innan de vände åter med Sandras valp Bobby. Maken och barnen väntade med spänning på att mamma skulle komma hem med den nye familjemedlemmen.
Kul att en valp hamnade hos en holländsk familj som flyttat till Sverige.
På söndag eftermiddag anlände Sigvard och Siv från Kristinehamn. De hade övernattat på sin väg till Tallmora kennel. Hos den familjen finns två äldre hundar, en Vorstehtik och en Borderterriertik som kommer att bli nya lekkamrater till Delfi. Efter en natts sömn lämnade de Svartberget med en liten tik av rasen Drentsche Patrijshond.
Lite underlig känsla för en Vorstheägare som fött upp och jagat med den rasen i många år. Hoppas verkligen Delfi visar upp sin jaktbarhet för hans jägarkamrater så Sigvard inte behöver skämmas.
Casper han fick åka bil till Umeå och flyg till Stockholm. Patrik och Clara kom med hyrbil från Umeå flygplats på måndag. Det blev en kort samvaro innan de vände åter med sin valp i den lilla flygväskan för husdjur. Clara hann leka på gräsmattan och mysa med Casper innan han packades ned och de återvände till de hemmavarande, mamma Agneta och syster Annie. Nu har vi fått träffa hela Caspers familj.
Freestyle och jakt för en Drentsche Patrijshond, det låter kul tycker jag.
Vi önskar er lycka till med er Drentsche Patrijshond!

2 kommentarer:

  1. Hej Lisa jag ville bara säga att Klara stavas med C :P Glad midsommar!

    SvaraRadera
  2. Tack för att du säger till om stavningen Annie. Jag vill gärna att allt ska vara rätt så det fixar jag till. Casper ser ut att trivas bra hos er och vi önskar er en trevlig sommar.

    SvaraRadera