torsdag 11 juni 2009

Sista veckan innan flytten

Vad har nu matte hittat på?
Alla valparna sitter och kliar sig som om dom hade loppor eller löss. Det är klart att får man något konstigt runt halsen så kliar det ju, men den här gången hjälper det inte. Detta något sitter fast och irriterar....det är ett låtsashalsband av resårband.Så plockar jag fram tunneln som vi fick från Hundaffärn´.
Nu glöms kliandet bort och det blir full fart på både stora och små. Mamma Lystra går in och vänder sig om inne i tunneln, inte bara en gång utan flera gånger. Det prasslar så roligt och valparna blir helt vilda av förtjusning. Ibland springer de igenom, ibland kryper de under, en försöker apportera den stora men lätta tingesten och några försöker klättra upp på den. Att krafsa med klorna på tyget ger också ett nytt roligt ljud.
Efter några minuter måste vi hejda leken för det här blev bara allt för kul. Lystra lägger sig på golvet och bjuder på lite diande och vi ser förvånat på. Inte har hon mycket kvar att bjuda på men de som hinner dit smackar ljudligt och Lystra verkar njuta av att kunna lugna ned de små, som egentligen är rätt stora nu.
Nu håller det faktiskt på att kännas som jag också är redo att klippa banden till valparna. Som jag ser det är de väl förberedda på att hamna i ett nytt hem. Jag hoppas verkligen att ni får tid att njuta av er Drentsche Patrijshond som jag har fått göra. Det ska bli trevligt att träffa er alla. Välkomna!

2 kommentarer:

 1. Agneta Gunnarsson12 juni 2009 19:48

  Vilka fantastiska bilder och särskilt den vi fick på vår blivande lilla älskling :-)

  Och så mycket miljöträning du hunnit med! Du har gjort ett fantastiskt jobb!

  Själva håller vi nu äntligen på att avsluta renoveringen av vardagsrummet, fått upp massor med tapet idag. Jätteskönt när man kommit så långt. Så nu är vi också redo att ta emot och fortsätta ditt fina arbete med mer miljöträning av alla de sorter.

  Ha en härlig helg!

  Förresten, Annie blev jätteglad för sitt fina pris!

  Hälsningar,
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Hej Agneta! Tack för de vänliga orden. Jag/vi hoppas verkligen att Casper kommer att göra er glada och att ni blir nöjda med honom. Det ska bli trevligt att träffa resten av familjen även om det bara blir en kort visit. Casper har fått ligga i sin flygväska på väg till veterinären. Stundtals kurade han ihop och bet i den mjuka hästen, en bra kompis på resan ner tror jag.
  Varma hälsningar Lisa och Martin

  SvaraRadera