måndag 4 maj 2009

Katten Günter kommer med vilt!

Efter sista rastningen för kvällen satt katten vid bron och snabbt var Lystra framme för att säga till att sovrummet fortfarande var förbjudet område. Hon böjde sig ned mot katten och tog sen första plats framför dörren.
När jag skulle släppa in henne såg jag stjärtfjädrar sticka ut från mungipan. Jag beordrade loss och hon öppnade sin mun lite motsträvigt. En liten sädesärla landade i min hand, helt paralyserad av den förmodligen skräckfyllda upplevelsen.
Hundarna kommenderades in och katten fick stanna ute. Jag kontrollerade försiktigt den lilla fågeln och kunde inte hitta några värre skador än att den var något tilltuffsad i fjäderdräkten. Den tittade med sina runda blanksvarta ögon på mig och snabbt bultande hjärta. När jag släppte ut den i mörka natten sa den:
-Kvitt, kvitt!
Så flög den sin väg mot ett bättre äventyr förhoppningsvis.

2 kommentarer:

  1. Vilken skräckfärd för pippin, från en mun till en annan, men räddad i sista stund och sen ut i friheten!
    Kanske Günter kom hem med mat till valparna? :o)

    SvaraRadera
  2. Ja du Irene det tror jag bestämt han gjorde. När vi hade kattungar gjorde han samma sak och Ellen kunde inte ha sitt fönster öppet som hon brukade. Katten hoppade in med små sorkar för att ge till sina ungar och Ellen fick ett besvär med att slänga ut halvdöda små sorkar....hahaha

    SvaraRadera