lördag 18 april 2009

Tegelbackens stall i Tegsnäset

Idag har jag varit på besök hos
Lena-Stina med familj och djur.
Hon är en av mina allra käraste
vänner och vi har haft fina
stunder tillsammans i bl a
teatervärlden.
Här står hon och gosar med
gamla märren Dora som är en
Nordsvensk brukshäst.
Naturligtvis ville jag hälsa på alla hästarna och hon tog av Joy det vackra blå täcket för att jag skulle få se hela hästen. Trots att jag inte är någon hästmänniska tycker jag att de är fantastiskt vackra djur.
Vid närmare blick såg jag till min förvåning att Joy hade isblå ögon som matchade hennes fina täcke.
Hon är en Irish Cob och har ett hingstföl vid namn Tallbackens Älvis. Uttalar man namnet som Älv-is och vet att han också har isblå stänk i sina ögon känns det rätt häftigt. Han fanns inte hemma utan var på "hingst-dagis" eller vad man kallar det för när ung-hingstar får vara tillsammans och rasa av sig.Här har vi Rusta som mot alla odds väntar sitt föl efter beteckningen. Hon drabbades av oväntade problem men Nordsvensk brukshäst är nog ett starkt och tåligt släkte så hon har klarat dräktigheten så långt.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att hästar är väldans vackra, och de här två var inget undantag, Rusta ser härligt trygg ut och vilken tjusig häst Joy var, och ögonen, whow! ...nästan som en drentvalp :o)
    Hoppas Rusta får vara frisk och få ett minst lika vackert föl som hon själv!
    Kram I

    SvaraRadera
  2. Det är så mysigt att se människor värna så om sina djur som Lena-Stina gör. Det fullkomligt lyser av ödmjukhet i hennes ögon också./Lisa

    SvaraRadera