lördag 11 april 2009

Nu har jag träffat Silja i renhagen

Så kom äntligen dagen när vi kunde träffas Silja och jag. Vi möttes med våra skotrar vid renhagen och Silja lastade säckar med foder på kälken och så körde vi till utfodringsplatsen. Renarna visste vad som väntade och de kom fram direkt hon började fylla foderpellets i baljorna.
Det är så kul att få möjlighet till att vara med och fota inne bland alla renarna. Nog var dom lite misstänksamma mot mig men snart åt dom med god aptit. Vid en av platserna blev det lite trångt och en av renarna ramlade ner i en balja och välte den.
Silja verkar trivas så bra med renarna och hon kunde tala om vilka djur som tillhörde vem. Hon berättade också om individer som hade små egenheter. Ja, när man ser en flock renar tycker man att de ser likadana ut men när man står mitt inne i en liten flock och tittar ett tag så ser man olikheterna.
Hon är same och har rötter i Norge, bor i Sverige och gått i svensk skola. Det innebär att hon pratar fyra språk, samiska, norska, svenska och engelska.
Silja har en egen hemsida http://www.cantcontrol.se/
Tack Silja för en mycket trevlig dag!


3 kommentarer:

 1. Vilken härlig träff och vilka vackra djur de är renarna!

  SvaraRadera
 2. Jo, jag fick några rena lyckoshots med kameran men dom har jag inte visat än. Helt fantastiskt att gå inne blad hjorden och dom finns där med sina stora tindrande ögon tittande på mig. För att inte tala om Silja som har en stor ödmjukhet för alla djuren.
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Hej Lisa, kul att ni fick träffas och ha en trevlig dag. Silja tycker att du är underbar och även din familj. Nu är vi uppe i Sorsele, fortfarande mycket snö så renbetet är väl inte så där vidare bra. För oss var det skönt att komma hit till Inger Ann och flickorna, man saknar dom under vintern. Ha en fin vår och lycka till med Lystra och valparna. Hälsningar från Berit-Marie

  SvaraRadera