tisdag 21 april 2009

Ett hektiskt men underbart dygn!

Så kom dom då lite tidigare än beräknat men det gjorde absolut ingenting. Ellen hade fått lov att vara hemma från skolan för att bistå mig när Lystra skulle valpa. Tur var ju det för det gick rysligt fort och valparna måste ju gnidas torra och hållas varma, det hann tiken inte själv.
Välkomna in på min hemsida så får ni veta mera, ni som inte redan hittat dit. http://www.tallmora.se/
Korgen kommer väl till pass när mor Lystra behöver vila en stund för sig själv.
Den blå handduken kommer faktiskt från Kennel fan´t Suydevelt. Den har hängt med ända från då vi hämtade Lystra därifrån i december 2006. Hoppas bara att de inte känner igen den, då kanske de vill ha den tillbaka.
The basket is a perfect place for the pups, Lystra needs to sleep alone sometimes.
That blue towel is from Kennel fan´t Suydevelt. It has been with Lystra from the day we left with her from the kennel. I do hope they don´t recognice it, then they might to have it back.
She seems to be a careing mother and she knows what to do after this first day with her litter.
Hon verkar vara en duktig mamma och vet vad hon ska göra efter denna första dag med kullen.
Jag får tacka så mycket för allt stöd jag till idag fått av vänner och bekanta, både de som finns nära och de som bor långt borta. Hoppas ni finns kvar om jag behöver prata/skriva av mig eller be om råd. Inga namn nämns här men ni vet vilka ni är.
I also want to thank everyone who has written in my guestbook and wished us good luck with the growing litter. I may forget, or it can be lack of time for answering all of you back some days from now.
Glöm inte att vila själv, påminde en vän. Tack för det tipset.
Don´t forget to rest a bit yourself, a friend reminded me. Thank you for that.

4 kommentarer:

 1. Agneta Gunnarsson21 april 2009 19:27

  Vad härligt att allt verkar ha gått bra! Nu har ni säkert händerna fulla med alla småttingar :-) Vi tänker på er och hoppas ni hinner njuta lite mitt i all uppståndelse. Vi kikar på sidan stup i kvarten för nyheter och massor med varmt tack för att du hinner hålla oss informerade mitt upp i alltihop.

  Varma hälsningar,
  från hela familjen Gunnarsson

  SvaraRadera
 2. Tack ska ni ha för kommentaren och att ni tittar på hemsidan, vi njuter verkligen. Martin blev störd av valpars pip flera gånger i natt....men inte jag för jag sov inte en blund. Gissa vad jag gjorde!? Myyyyste och skämde bort den nyblivna modern hela natten och assisterade så hon skulle veta att det hon gjorde var det rätta.

  SvaraRadera
 3. Lite pip..hmmm Martin, sova får man göra sen ;o)
  Grattis till 7 fina valpar, duktig Lystra!
  Så skönt att Ellen var med dig, för fort gick det!
  ...det är så rogivande att sitta vid en valplåda, lyllo dig Lisa :o)
  *Irene

  SvaraRadera
 4. Ja, ibland kan man behöva hjälp av nära och kära efter en valpkull kommit till världen. Både i tips och råd men även att få någon som tittar till valparna och tiken när man känner att man behöver sova. Man lever sig in i mödraskapet på någotvis fast det faktiskt är tiken som är moder. Då kan det bli lite svårt att sova själv för att det känns som om man missat något. Då är en god vän välkommen en natt. Kramisar Gråsjövalens Tina

  SvaraRadera