tisdag 10 mars 2009

Hunduppfödarutbildning

Att lära sig så mycket man kan inför det man ska göra är aldrig fel. Hunduppfödarutbildning med SKK´s studiematerial är en utomordentlig genomkörare för oss som ska föda upp hundar. I Vindeln hade vi turen att få tillgång till Aina Lundmark som kursledare och det har varit stor uppslutning varje gång vi haft kurskväll. Tänk vad mycket samlad kunskap man kan få översikt över när hundmänniskor får träffas och prata om sina erfarenheter.
Hittills har vi avverkat Anatomi, Hundutfodring och Juridik. Genetikkursen pågår just nu och en sak är helt klar för mig och det är att jag får lära mig så mycket mer än jag trodde var möjligt. Allt är inte helt lätt att förstå på en gång men Aina är duktig och tillsammans med alla andras erfarenheter omsätts en hel del i praktiska exempel som då blir lättare att förstå.
Till alla er som går och funderar på att kanske gå kursen kan jag bara säga:
Gå kursen den är bra och lärorik.
Visst har tvivel många gånger infunnit sig, under våra sammankomster, om vad man gett sig in i. Ska jag verkligen våga para min tik med allt som kan gå fel och med problematik kring lagar regler och sjukdomar etc? Ja, vågar man aldrig något så vinner man ju inte något heller och intresse för rasen och avel är mycket spännande.
Jag känner också att jag fått ett nätverk av människor kring mig som kan finnas till hands om problem dyker upp under tidens gång.
Vi njuter också av utomordentligt gott fika varje gång vi träffas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar