lördag 21 mars 2009

Fotografen Klaas Kanis förärade mig foton vid sitt besök

Här ligger Blystra fan´t Suydevelt i höstgräset på åkern i Svartberget.
Fotografen Klaas Kanis från Holland, som var på besök hösten 2008, tog fina foton av våra Drentsche Patrijshonds, här är ett av dom.
(B)Lystra parades med Floris Phoébe van Groevenbeek i Holland för fyra veckor sedan och nu är det bara fem veckor kvar av dräktigheten. Beräknad valpning blir under vecka 17 om allt går enligt planerna och inget "ont" tillstöter.
Mina innerliga önskningar om kommande valpköpare är att de ska jobba aktivt med sina drentsar och hjälpa till att föra fram rasens fördelar här i Sverige och övriga norden. Det finns ju inte så många individer här i Sverige än och det gäller att vi drentsenägare kan hjälpas åt att hålla fast vid rasstandarden och verka för rasspecifik riktlinje för jaktprov.
Drentsche Patrijshond hör till Grupp 7 och har ännu ingen egen rasklubb, men står under SKF. Vill man vara medlem kan man alltså bli direktmedlem i Specialklubben för Kontinentala stående Fågelhundar tills vi är så många att egen rasklubb kan bildas.
Som ni läsare förstår så är jag väldigt glad över att ha hittat en ras som helt passar mitt sätt att leva och ha som jaktkamrat. Min förhoppning är att de som skaffar en drent ska få uppleva samma glädje som jag och min familj gör.
En gång en drent alltid en drent!
Once a drent always a drent!

3 kommentarer:

 1. Hej Lisa !
  Jag kunde inte ha sagt det bättre själv !
  Nu hoppas jag verkligen att Lystra får en massa valpar så att ingen av de som anmält intresse blir utan.

  SvaraRadera
 2. Tack för det Eivor. "Väntan är kvinnans lott här i livet" sa alltid min mamma när jag blev otålig./Lisa

  SvaraRadera
 3. Lisa, Itotaly agree! I have had Drentsche Patrijsdogs for 31 years and I can't see myself working any other dog! Give mom to be a big hug from me and my Rinus.

  Sieka

  SvaraRadera