torsdag 26 mars 2009

Dräktigheten syns tydligt

Nu har oron och ovissheten utbytts till glädje och förhoppning.
Alla nuvarande tecken på dräktighet syns tydligt på Blystra fan´t Suydevelt. Magen har blivit lite rundare och spenarna är lite svullna och lyser röda. Även en flytning som liknar rå äggvita syns från vulvan efter hon varit och kissat. Hennes sätt har också förändrats och hon är inte lika rörlig och energirik. Hon vilar mycket och säger till, med ett morr, om det blir för mycket bus mellan Gaia och Rocky när dom är inne. Ute är det större fart på henne men buset med Gaia är borta och hon håller sig mera avvaktande till nya ljud, verkar som hon är på vakt och är mera rädd om sig.
Vi har redan ordnat med valplåda i vårt sovrum och där lägger hon sig gärna till natten, annars burkar hon sova i köket med dom andra två.
Jag har inte tänkt göra något ultraljud på henne utan väntar och ser hur många valpar det blir. Det är redan många bokade och jag hoppas det blir tillräckligt många så jag också kan behålla någon själv. En åker till Norge och en till Holland och de andra söderut i Sverige.
Nu är det inte annat att göra än att vänta på den intressanta tilldragelsen och hoppas att allt går bra. Det brukar inte vara några större problem för den här rasen vid valpning och jag förväntar mig att det inte ska bli några problem för min Lystra. Trots det så läser jag på ordentligt och ordnar med back-up.
Lystra söker betydligt mera kontakt med mig och kommer gärna och sitter riktigt, riktigt nära. Det är underbart att sitta och stryka henne över den sakta men säkert rundare valpmagen och hon lägger sin kind mot min. Åhhh vad jag längtar!

3 kommentarer:

 1. Å Lisa, så glad jag blir, önskar all lycka! Kan nästan känna känslan mellan dig och Lystra när hon sätter sig nära..nära..jahaja nu fick jag lite skräp i ögat... ;o)
  Kram I

  SvaraRadera
 2. Jodu, jag brukar också få skräp i ögat...hahaha
  Vi längtar ska du veta!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Åhh vad spännande!!!

  SvaraRadera