måndag 2 februari 2009

Solig söndag och lospår igen!

Hela helgen med nära och kära i huset bara äldste sonen med barn och sambo fattades mig. Solen lyste fint på söndagen och både jag och hundarna behövde komma ut i friska luften. När molnen inte finns som "täcke" blir det naturligtvis kallare men inte lägre än 10 grader mitt på dagen idag. Jag selade på och så bar det iväg på en runda efter skoterspåret.
När vi kommit in i skogen såg vi färska harspår och jag undrar om det kanske ska gå att släppa stövaren imorgon. Hoppas att det inte blir kallare än idag för då kan vi motionera en hare lite och kanske få en i grytan också.
Vi hittade inte bara harspår utan färska lospår också. Det går inte ta miste på de stora kattspåren som är runda. Handsken som ligger bredvid är min egen och jag har 7,5 i storlek.
I lördags var det ju lodjursinventering och det ska bli intressant att se sammanräkningen när den blir klar. Många mil skoterkörning blir det av den samlade jägarkåren och jag hoppas resultatet bemöts på ett bättre sätt än förra gången det gjordes.

2 kommentarer:

  1. Lodjur är vackra, har du sett lo på nära håll?
    ..först ska jag lära mig åka skidor,åka på träningsläger, sen ska jag skaffa mig en hund i strl större, sen kan vi tävla!:-))

    SvaraRadera
  2. Nej, men det skulle vara rätt häftigt att se en ligga på Lilltjärnsbergets klipphylla och sola någon varm vårdag. Nog förstår du att jag fantiserat om det när jag åkt förbi.
    Träningsläger behövs inte, ställ dig på skidorna, koppla hunden framför i sele och ropa hoppla hoppla..../Lisa

    SvaraRadera