onsdag 4 februari 2009

Säsongens första skotertur

Skidorna fick vila och skotern fick ut och provköras efter reparationen. Ett lager hade havererat och min käre sambo fixade detta galant. Jag kan inte repa motorer men baka bullar kan jag och de tycker han om.
Lystra visste vad som skulle ske när jag byltade på mig overallen och skoterstövlarna. Hon var lycklig över att få springa lös utan sele och även Gaia, men hon var lite misstänksam mot den stora maskinen. Snart vande hon sig och de två sprang ibland före och ibland efter. Jag stannade då och då för att de skulle få springa på sidan i snön och lukta på nyheterna i skogen.
Tallkläppen vid ena myren visade sig mycket intressant för Lystra och hon smög in och snart hördes flera fåglar lyfta en efter en. Hon hade tydligen sprungit på en flock orrar som låg i snön för dom kon snart flygande i samlad trupp ovanför mig. Gaia som var bredvid mig gjorde stora ögon och följde dem med blicken till de försvunnit in i skogen på andra sidan myren. Snart kom också Lystra plöjande genom snön och med tungan hängande utanför.
Jag önskar orrarna ett fint föryngringsår så jag kan skjuta någon till hösten.

5 kommentarer:

 1. Ni är fartiga tjejer, fullt ös!
  Är orre gott?!

  SvaraRadera
 2. Yngre orrar är gott liksom unga tjädrar, av gamla fåglar kan man göra färsbiff för det är stor risk det blir torrt och segt. Järpe föredrar jag, det är såååå gott men också så lite mat i bara en. Mmmmm... säger Ellen också om järpe./lisa

  SvaraRadera
 3. Ni får bjuda! :-)

  SvaraRadera
 4. Om du tar med dig vinet....hahaha

  SvaraRadera
 5. Självklart tar jag med mig vin!! :-)

  SvaraRadera